Een vroege ochtend in april 2017.

Puffend en hijgend sjouw ik de trap op naar ons kantoor. Geërgerd denk ik aan mijn slechte conditie en aan de kilo’s die er afgelopen wintermaanden weer zijn bijgekomen. Dit kan toch niet zo doorgaan?

Nahijgend drink ik koffie met de mannen. De een lacht me uit, in de ander vind ik gelukkig een medestander. Samen beklagen we ons en mopperen we dat we er nu toch eindelijk eens iets aan moeten doen. In een opwelling opper ik om samen te trainen, samen beter te eten, kilo’s te verliezen en zo het volgende jaarverslagseizoen fitter te zijn. Samen ben je immers meer gemotiveerd toch? Maar ja, willen en doen… We moeten een doel hebben, een uitdaging. Aangestoken door enthousiasme en gekke ideeën bedenken we van alles totdat ik gekscherend voorstel om de Kilimanjaro te beklimmen.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit idee niet helemaal uit de hoge hoed komt rollen. Een paar dagen eerder had ik een leuk gesprek met Rein van Flow Traders. Hij vertelde enthousiast dat hij samen met collega’s de Kilimanjaro had beklommen. De reis van zijn leven. Ze hadden met elkaar de tocht gemaakt en een mooi bedrag ingezameld voor het goede doel.

Even is het heel erg stil en gaan er een aantal wenkbrauwen omhoog. Waarom niet? We hoeven toch niet deze zomer al te gaan? We kunnen er toch een project van maken? Een punt op de horizon waar we als team naartoe werken? Het gaat niet alleen om het doel maar vooral de weg daarnaartoe, toch? De argumenten rollen in sneltreinvaart uit mijn mond. Aangestoken door de goede redenen is het zaadje geplant voor Project2020. Samen fitter worden, een prachtige uitdaging aangaan en ook nog eens bijdragen aan een goed doel.

Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en zijn we aan het sporten geslagen. Doen we ons best fitter te worden. Fitnesslessen, hardlooprondjes en de baantjes in het zwembad worden steeds minder vaak overgeslagen. We proberen gezonder te eten, de snoeppot en koektrommel worden minder vaak gevuld. Zijn er wandelschoenen aangeschaft. Van tijd tot tijd worden er gezamenlijke wandeltochten georganiseerd. Langzaam voeren we de frequentie hiervan op. Het goede doel is gekozen: het Elisabeth Center in Tanzania. Een educatieproject aan de voet van de Kilimanjaro, dat in 2005 is gestart en inmiddels jaarlijks 500 kinderen educatie biedt op een kleuter-, basis- en middelbare school.

We zijn op weg.

Annemarie